
Ziemniaczana sałatka obiadowa (inspiracja: Smaczna Kuchnia, nr 1/2012)
- 0,5 kg ziemniaków
- 20 dag wędzonego boczku
- 20 dag zielonej fasolki szparagowej (w sezonie świeża, może być też mrożona)
- cebula
- majonez
- kilka suszonych pomidorów
- szczypiorek
- sól, pieprz
Ziemniaki gotujemy i kroimy w dość duże kawałki. Boczek kroimy w grube paski i wysmażamy. Do boczku dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy chwilę razem. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzone składniki mieszamy razem. Dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i majonez (wedle upodobania). Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz